قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران مبین نهادهای فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی جامعه ایران که بر اساس اصول و ضوابط اسلامی شکل گرفته است.
انتقال مالکیت از طرق و راه های متفاوتی محقق می شود. گاهی انتقال مالکیت در ازای مالی انجام می شود (مثل هبه) و گاهی به صورت مجانی یا به عبارتی بلاعوض (مثل هبه) صورت می گیرد.
همچنین ممکن است انتقال موقتی و در ازای مبلغی باشد (مثل اجاره) و گاهی هم انتقال به صورت موقتی ولی بلاعوض مثل صلح منافع به صورت رایگان (همانند اجاره ولی بلاعوض) محقق می شود.
اما در ارث، انتقال مالکیت هم به صورت بلاعوض بوده و هم به نحو قطعی و دائمی محقق می شود. ارث دارای حالات و فرض های متعددی می باشد اما در این مطلب فقط قصد داریم ارث مرد از همسر خود را بیان کنیم.
ادامه مطلب ...قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران مبین نهادهای فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی جامعه ایران که بر اساس اصول و ضوابط اسلامی شکل گرفته است.
مجموع هزینههایی که برای قسمتهای مشترک ساختمان و برای همه باید صرف شود را اصطلاحاً شارژ ساختمان میگویند مانند هزینههای سرویس آسانسور، هزینه نظافت، روشنایی راهرو ها و …
برای فهم بهتر شما عزیزان در ابتدا به توضیح چند اصطلاح میپردازیم.
قسمتهای مشترک: طبق تعریف قانون تملک آپارتمانها، قسمتهای مشترک قسمتهای هستند که حق استفاده از آن ها مخصوص استفاده یک یا چند واحد نبوده و به کلیه مالکین ساختمان تعلق دارد مانند آسانسورو راهرو ها. ادامه مطلب ...
ماده ۲۱۹ قانون مدنی مقرر می دارد: “عقودی که بر طبق قانون واقع شده باشد بین متعاملین و قائم مقام آنها لازم الاتباع است مگر اینکه به رضای طرفین اقاله یا به علت قانونی فسخ شود”
این ماده در رابطه با اصل لزوم عقد و یا اصل الزام آور بودن عقد وضع گردیده است. در این نوشتار قصد داریم این ماده را تفسیر و بررسی نماییم که به این منظور متن ماده را به قسمت های متفاوت تقسیم نموده و راجع به هر قسمت توضیحاتی ارائه خواهیم داد و در نهایت منظور قانونگذار از این ماده را به اهلیت صورت کلی مورد بحث قرار خواهیم داد.
یکی از درگیریهای زندگی امروز در شهرها، به ویژه کلان شهری همچون تهران، زندگی آپارتمان نشینی است این شیوه زندگی علاوه بر آنکه موجب تداخل خرده فرهنگ ها، به ویژه خرده فرهنگهای معارض شده، نا بهنجاری های دیگری را هم رقم زده که هریک در نوع خود پیچیده می باشد. ادامه مطلب ...