قانون مجازات یا قانون مدنی دارای هزاران نکته است که شما به راحتی از آن ها سر در نمی آورید و اگر در مقابل قاضی بایستید شاید حرف زیادی برا گفتن و تبرعه خود نداشته باشید اما یک مشاور حقوقی با در نظر گرفتن همه ظوابط و تبصره های قانون به راحتی از شما دفاع می کند. مسائل حقوقی نیز همانند پزشکی پیچیده هستند و اگر بدون استفاده از یک وکیل خوب در دادگاه حاضر شوید علاوه بر اینکه مشکل حل نخواهد شد خسارات جبران ناپذیری نیز به بار می آورد.
امروزه همه به نوعی با مسائل و مشکلات حقوقی مواجه هستیم.
همیشه یک انتخاب خوب از روی علم و آگاهی و شناخت سرچشمه میگیرد اما انتخاب یک وکیل خوب از چه طریقی امکان پذیر است؟
ممکن است بارها عبارت هایی مثل وکیل اداری، وکیل کاری، وکیل دادگستری، وکیل پایه یک، وکیل پایه دو قضایی، وکیل معاضدتی و وکیل تسخیری شنیده باشید در اینجا برای آشنایی با نوع وکلا و تخصص های مربوطه می پردازیم.
وکیلی که پروانه وکالت داشته و به همین علت حق وکالت اشخاص را در دادگاه ها و سایر مراجع قضایی دارد. شخصی که در رشته حقوق تحصیل دارد برای اینکه بتواند وکیل قضایی شود باید در آزمون وکالت قبول شده و پروانه وکالت دادگستری را دریافت کند.
وکیل اداری به موجب یک قرار داد با شخصی، کارهای اداری وی را انجام می دهد و نکته مهم این است که برای اینکه کسی بتواند وکیل اداری شخصی شود نیاز به داشتن سواد و یا حرفه خاصی ندارد و به عبارتی هر کسی می تواند وکیل اداری افرادی را عهده دار باشد.
طبق قانون در دادگاه طرفین برای خود حق انتخاب وکیل دارند و اگر توانایی انتخاب وکیل نداشته باشند باید امکانات وکیل فراهم گردد. عدالت قضایی ایجاب می کند که افراد کم درآمد در برخورداری از وکیل دچار مشکل نشوند و به همین منظور می توانند در مقابل ادعاهای طرف تقاضای وکیل معاضدتی نمایند.
در دعاوی کیفری شاکی و متهم حق دارند که از وکیل استفاده کنند ولی اگر متهم توانایی مالی برای انتخاب وکیل نداشته باشد می تواند از دادگاه درخواست وکیل کند.
هر دو این اجازه را دارند که بدون هیچ محدودیتی در تمامی محاکم حقوقی فعالیت کنند اما وکیل پایه یک بدون هیچ محدودیتی در تمامی محاکم حقوقی یا کیفری کل کشور فعالیت می کند اما وکیل پایه دو فقط حق شرکت در این محاکمه ها را دارد.
در انتخاب وکیل خوب و متخصص به زن یا مرد و یا پیر و جوان بودن آن نگاه نکنید و پیری و سالخوردگی را نشان از تجربه و جوانی را نشان از بی تجربگی و خامی ندانید.
منابع: