وکیل ملکی - وکیل سرقفلی

دانستنی های سرقفلی -اعتراض ثالث-اثبات مالکیت-خلع ید-الزام به تنظیم سند-فسخ معامله-ابطال معامله - ارث

وکیل ملکی - وکیل سرقفلی

دانستنی های سرقفلی -اعتراض ثالث-اثبات مالکیت-خلع ید-الزام به تنظیم سند-فسخ معامله-ابطال معامله - ارث

ارث مرد در صورت فوت همسر

 انتقال مالکیت از طرق و راه های متفاوتی محقق می شود. گاهی انتقال مالکیت در ازای مالی انجام می شود (مثل هبه) و گاهی به صورت مجانی یا به عبارتی بلاعوض (مثل هبه) صورت می گیرد.

همچنین ممکن است انتقال موقتی و در ازای مبلغی باشد (مثل اجاره) و گاهی هم انتقال به صورت موقتی ولی بلاعوض مثل صلح منافع به صورت رایگان (همانند اجاره ولی بلاعوض) محقق می شود.

اما در ارث، انتقال مالکیت هم به صورت بلاعوض بوده و هم به نحو قطعی و دائمی محقق می شود. ارث دارای حالات و فرض های متعددی می باشد اما در این مطلب فقط قصد داریم ارث مرد از همسر خود را بیان کنیم.

طبقات ارث به شکل مختصر

پس از آشنایی با ماهیت ارث لازم است به طور مختصر و اجمالی با طبقات ارث آشنا بشیم.

ارث دارای سه طبقه می باشد و قواعد ارث دارای یک قاعده کلی می باشد بدین نحو که وجود بستگان نزدیک به شخص فوت شده مانع ارث بردن بستگان دورتر می شود.

برای مثال طبقه اول ارث که شامل پدر و مادر، فرزندان، نوه و نتیجه و… شخص فوت شده است، مانع ارث بردن طبقه دوم یعنی برادر و خواهر و فرزندان آنان است. همچنین اگر به هر دلیلی طبقه اولی که به آن اشاره کردیم وجود نداشته باشد وجود برادر و خواهر شخص فوت شده که طبقه دوم ارث محسوب می شوند مانع ارث بردن طبقه سوم ارث که عمه، عمو، دایی، خاله (شخص فوت شده) و فرزندان آنان است خواهد بود.

حال سوالی که شاید به ذهن در این خصوص خطور می کند وضعیت ارث بردن زن و شوهر از یکدیگر است که در طبقات ارث اسمی از آن ها برده نشد که بحث اصلی این مطلب است که مفصلا به آن می پردازیم.ارث شوهر از همسر

وضعیت ارث زن و شوهر از یکدیگر

در ابتدای ورود به بحث باید به این نکته اشاره کرد که فقط زوجین درصورت ازدواج دائمی از یکدیگر ارث می برند و در ازدواج موقت، حتی اگر به صورت شرط ضمن عقد این موضوع قیدشده باشد هم زوجین از یکدیگر ارث نمی برند.

حال مطابق با قانون مدنی، چنانچه مردی همسرش فوت کند، اگر دارای فرزند مشترک با همسر خود بوده باشد سهم الارث او از اموال باقی مانده خانم یک چهارم خواهد بود و چنانچه فرزندی نداشته باشند سهم الارث مرد یک دوم خواهد بود.

اما اگر خانمی همسرش را ازدست بدهد چنانچه فرزند مشترکی با مرد داشته باشد یک هشتم باقی مانده از اموال مرد را ارث می برد و در صورتی که فرزندی نداشته باشد سهم الارث خانم یک چهارم اموال خواهد بود.

ذکراین نکته ضروری است که در صورتی که اموال باقی مانده از شخص فوت شده به صورت مال غیر منقول باشد (ملک، زمین و…) خانم فقط از قیمت آن ارث می برد و مالک عین آن مال نمی شود بلکه درصورت فروش مال غیرمنقول طبق سهم الارث خود از قیمت آن ارث می برد.

ادامه مطلب: 

https://vakiltop.com/blog/inheritance-of-a-man-in-case-of-death-of-his-wife/


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.