به طور کلی، هرگونه رفتار، گفتار و کلام با محتوای جنسی که در برگیرنده پیام توهین آمیز باشد و منجر به آزرده خاطر شدن و لطمه به حیثیت و شخصیت معنوی و مادی اشخاص گردد، آزار جنسی تلقی می شود. برای مثال رفتار اشخاصی که در معابر و مکان های عمومی اقدام به نشان دادن اندام های جنسی و نیمه برهنه کردن خود نموده و از این طریق باعث جریحه دار شدن عفت عمومی و آزارزنان و کودکان می گردند، نمونه بارز آزار جنسی است.
همچنین است لمس بدن زنان و کودکان در مکان های عمومی و به ویژه شلوغی ها توسط افراد سوء استفاده گر؛ مصداق های این رفتار ها را به صورت کلامی نیز می توانیم در جامعه شاهد باشیم. افرادی که از طریق حرف ها و اصطلاحا تیکه پرانی های جنسی خود باعث آزار زنان می شوند از این دسته اند.
البته ذکر این نکته حایز اهمیت است که رفتار های آزار دهنده جنسی فقط توسط مردان و علیه زنان صورت نمی گیرد بلکه این رفتار هم توسط مردان و هم زنان قابل ارتکاب است و بار ها در جامعه شاهد ارتکاب خشونت های جنسی توسط زنان نیز بوده ایم.. ولی چون در جامعه ما ارتکاب آن بیشتر توسط مردان رایج است، به این صورت بیان می شود، با این وجود نباید دچار این اشتباه شد که این جرم، ماهیتا جرمیست برای مردان و علیه زنان.
مطابق قانون مجازات اسلامی، به طور کلی رفتار های آزار دهنده جنسی را می توان به دو دسته تقسیم نمود:
الف) رفتار های در حد زنا( تجاوز به عنف)
ب) رفتار های غیر از زنا ( رفتار های آزار دهنده جنسی که به سطح زنا نرسیده اند مانند لمس بدن، بوسه و بغل کردن)
در ادامه هرکدام از این دو را به تفکیک بررسی می نماییم:
تجاوز به معنای تعدی و ورود بدون اجازه به حریمی می باشد و در خصوص این جرم به معنای وارد کردن آلت تناسلی مرد به واژن یا مقعد زن و یا مقعد مرد دیگری می باشد. باید دانست که این جرم تنها با وارد کردن آلت تناسلی، به وقوع می پیوندد و داخل کردن سایر اعضای بدن مانند انگشت و یا اشیای دیگر، موجب تحقق جرم « تهاجم به وسیله دخول » می باشد.
بیشتز بخوانید: دانلود نمونه شکوائیه زنای به عنف